Pågripelsene skjedde da Salten politidistrikt og Kripos gikk til aksjon onsdag, opplyser Kripos. De sju er i alderen 19 til 24 år, og seks av dem er siktet for grov overtredelse av straffelovens paragraf 162. Det dreier seg ifølge politiet om kjøp og salg via «det mørke nettet», egne nettverk som er konstruert for å anonymisere brukerne og tjenestene samt vanskeliggjøre lokaliseringen av disse.

— Aksjonen kommer som et resultat av en lengre etterforskning rettet mot kjøp og salg av narkotika på det mørke nettet. I juni ble fire menn fra Oslo og Skien i alderen 29-31 år pågrepet og siktet for produksjon og salg av narkotika. Det ble den gang tatt omfattende beslag av datamaskiner og narkotika. Det er blant annet gjennomgang av disse beslagene som har ført til pågripelsene i Bodø, heter det i en melding fra politiet.

Det blir stadig vanligere blant kriminelle å bruke «det mørke nettet» til å handle narkotika, våpen, falske identitetsdokumenter, kompromitterte kredittkort, stjålne varer og seksuelle overgrepsbilder av barn, ifølge politiet. (©NTB)