Mandag går et av verdens største maratonløp av stabelen igjen, to år etter at brødrene Tsarnajev forvandlet folkefesten til et blodbad, da de drepte tre mennesker med en bombe mot Boston Marathon.

Juryen i domstolen i Boston har allerede funnet Dzjokhar Tsarnajev, den gjenlevende av brødrene, skyldig på samtlige 30 punkter i tiltalen etter angrepet i 2013. I neste rettsrunde skal det avgjøres om 21-åringen får livstid i fengsel eller om han blir dømt til døden. 17 av tiltalepunktene kvalifiserer til dødsstraff. Ifølge Reuters varer denne rettsrunden i fire uker.

En undersøkelse presentert av Boston-radiokanalen WBUR, viser at 27 prosent av borgerne i byen mener Tsarnajev bør dømmes til døden, mens 62 prosent vil ha fengsel på livstid. Høsten 2013, altså samme år som angrepet, svarte 33 prosent at de ville ha Tsarnajev henrettet, ifølge New Republic.

7. april brukte fire biskoper i Massachusetts pave Frans' kritikk av dødsstraff i sin appell for at Tsarnajev bør sendes i fengsel. Delstaten praktiserer ikke dødsstraff, men det kan likevel bli utfallet, ettersom saken mot Tsarnajev er blitt en føderal sak. (©NTB)