Situasjonen som avgjorde kampen skjedde etter 64 minutter. Radamel Falcao gjorde en god jobb da han tok ned et innlegg og vendte seg fri mot mål. Men angriperen ble holdt igjen av tidligere United-spiller John O'Shea, og dommer Roger East kunne ikke unngå å blåse straffe.

Men så gikk det galt for East. For Wes Brown hadde også vært involvert i situasjonen. Og da dommeren dro opp det røde kortet var det Brown, også han med flere sesonger for vertene bak seg, som ble utvist. Sunderland-spillerne forsøkte fortvilet å få rettet opp feilen, men til ingen nytte.

Dermed tuslet Brown av banen, mens O'Shea ble værende. Straffesparket var uansett klart, og Rooney gjorde ingen feil fra elleve meter. Han satte ballen hardt og lavt til venstre.

Med ti mann hadde Sunderland lite å stille opp med. Det endte i 2-0 for United. Igjen tok laget tre poeng uten å imponere spillemessig.

For Rooney var det første scoring i Premier League på over to måneder. Siden han scoret to mot Newcastle 26. desember har han vært brukt i en midtbanerolle i de åtte målløse kampene. Lørdag var han tilbake som hengende spiss. (©NTB)