29. november 1997 fikk Anfield-publikummet stifte bekjentskap med Gerrard. 34-åringen erstattet Vegard Heggem i sluttminuttene, og siden har det vært et stort sett lykkelig forhold dem imellom.

«Captain Fantastic» har aldri fått oppleve seriegullet han alltid har ønsket seg, men har ledet klubben til topps i mesterligaen og vunnet den engelske cupen to ganger. Lørdag takket han for seg på Anfield. Dagen ble nok ikke helt slik han hadde sett for seg.

Etter vel halvspilt første omgang tok Liverpool ledelsen. Palace-midtstopper Scott Dann misset i en takling, og Adam Lallana fikk muligheten til å ta med seg ballen alene mot mål. Midtbanespilleren satte enkelt inn 1-0. Jason Puncheon la en demper på avskjedsfesten for Gerrard. To minutter før pause skrudde vingen et frispark nydelig over muren og i mål fra 20 meter.

Et kvarter ut i annen omgang snudde Palace oppgjøret. Yannick Bolasie dro seg ned til dødlinjen og la inn. Der fant han Wilfried Zaha, som kom nesten direkte fra innbytterbenken og satte inn 2-1. (©NTB)