Mannskapet har deltatt i to redningsaksjoner. Nå skal et nytt mannskap ta over, og det er ventet flere redningsoppdrag den nærmeste tiden, melder Kripos.

Det norske skipet satte 24. juni i land nær 800 båtflyktninger i Palermo på Sicilia. Den 30. juni ble 419 migranter overlevert til italienske myndigheter.

Når migrantene tas om bord i fartøyet blir de kroppsvisitert før de får tilsyn av medisinsk personell fra forsvaret. Deretter får de utdelt mat før migrantene fordeles i to separerte soner — en for kvinner og barn og en for menn.

— Mange av migrantene er glade for å bli reddet, men det er også noen som viser oss fingeren og klager på dårlige fasiliteter om bord. Mange har nok svært dårlig erfaring med myndighetene i hjemlandet, så det har vi vært forberedt på, sier styrkesjef Erling Olstad.

Det norske skipet er en del av operasjon Triton, som er en operasjon i yttergrense-operasjon i Schengen-området, i regi av Frontex. Operasjonen skal støtte Schengens medlemsland som opplever stort press mot yttergrensene. (©NTB)