— 500 medlemmer av stammer fra Hashed er kommet til det nordlige Ramadi for å delta i operasjoner der og holde frigjorte områder, sier generalmajor Ismail Mahalawi, sjef for operasjonskommandoen i Anbar-provinsen.

Hashed al-Shaabi (Folkelig mobilisering) er en paraplygruppe som først og fremst består av iranskstøttede sjiamilitser som har deltatt i flere operasjoner mot IS. Krigere fra sunnimuslimske stammer som er imot IS, er imidlertid også med.

Bruk av sunnimuslimske militser er et skritt mot å gi den sunnidominerte byen en forsvarsstyrke som både kan hindre at jihadistene kommer tilbake og som samtidig kan godtas av lokalbefolkningen.

Den irakiske regjeringen brukte stort sett regjeringsstyrker for å gjenerobre Ramadi og har unnlatt å bruke sjiamuslimske militser for ikke å provosere lokalbefolkningen.

Statsminister Haider al-Abadi besøkte tirsdag Ramadi, dagen etter at elitestyrker jagde IS-styrkene ut av byen og heiste det irakiske flagget over de offentlige bygningene i sentrum. (©NTB)