Den gangen berget Everton plassen i Premier League med 3-2 mot Wimbledon. Everton har ikke tapt en mandagskamp siden november 2008 (15 kamper).

Saido Berahino, som er tilbake på WBA-laget etter sin krangel etter overgangsnekten i sommer, ga hjemmelaget ledelsen like før pause. Everton-forsvarer Ramiro Funes Mori ga helt umotivert bort ballen, og vertene nærmest løp inn ledermålet. Målet var det første Everton har sluppet inn på bortebane i høst.

Craig Dawson headet inn 2-0 etter en fin corner fra Chris Brunt etter 54 minutter. Så satte Everton i gang vendingen. Minuttet etter Dawsons scoring kunne Romelu Lukaku, som har en fortid i WBA, nikke inn reduseringen etter et vakkert innlegg fra Gerard Deulofeu.

Deretter sto Lukaku for forspillet da Arouna Koné i mistenkt offsideposisjon satte inn 2-2 enkelt alene med keeper. Lukakus festaften var ikke over. Seks minutter før slutt ble han igjen servert av Deulofeu og kunne kjempe inn vinnermålet.

Rickie Lambert, som ikke har scoret siden i januar, burde utlignet like etter, men skjøt svakt utenfor. (©NTB)