— Det har blitt mange flere saker, og beslagene i hver enkelt sak er enorme. Hver enkelt sak genererer enormt mye arbeid, det er den største utfordringen vår, forteller leder for seksuallovbrudd hos Kripos, Lena Reif til VG. I løpet av bare én dag i august registrerte Kripos 98 norske ip-adresser som lastet ned eller distribuerte filer som dokumenterer overgrep mot barn. I løpet av to uker var tallet 1055. — Kripos har fått én sum med øremerkede midler siden 2008. Siden har problemet økt enormt, men det har ikke vært noen ytterligere styrking av ressursene, forteller Reif.

— Vi ønsker oss flere hoder og verktøy for å gjøre etterforskningen så effektiv som mulig. I tillegg er det viktig å bruke ressurser for å forebygge, og internasjonalt samarbeid er helt avgjørende.

Justisminister Anders Anundsen (Frp) sier Kripos i 2015 har fått øremerket seks millioner kroner til arbeid med nettrelaterte overgrep mot barn og påpeker at politiet for øvrig er styrket med halvannen milliard de to siste årene. (©NTB)