Ronny Deila har fått kjenne på presset som kommer med det å være trener i Celtic.

Til helga får han virkelig kjenne på det. Da er det klart for Old Firm, når Celtic igjen møter Rangers til cupkamp.

Siden Rangers gikk konkurs og ble degradert i 2012 har fans av de to Glasgow-klubbene ikke vært bortskjemte med byderby. Det eneste offisielle møtet siden den gang mellom de to lagene fant sted i fjor, da Deilas Celtic slo Rangers ut av cupen.

Dalglish støtter Deila

CELTIC-RANGERS 2-0: Ronny Deila kom helskinnet gjennom sitt første Old Firm-derby i februar i fjor. Foto: NTB scanpix

Ronny Deila har blitt gjenstand for mye kritikk denne sesongen, men etter seieren over Motherwell i helga, har de grønne en komfortabel ledelse ned til Aberdeen i serien. Likevel mener flere Celtic-kjennere at kampen mot Rangers blir et nøkkeloppgjør for nordmannen. — Det er en viktig kamp for Ronny, men jeg er sikker på at han ikke undervurderer den kampen, sier Kenny Dalglish ifølge avisen The Scotsman.

Skotten er som en legende å regne både i Celtic og i Liverpool. Han støtter Ronny Deila, og tror den tidligere Godset-treneren skjønner posisjonen til disse kampene i Glasgow.

Tror presset blir stort med tap

Kenny Dalglish som Liverpool-trener. Foto: Jon Super - AP

— Han har vært her noen år nå. Han vet hva klubben står for og hva disse kampene betyr. I et Old Firm er det press på alle. Det gjelder både Rangers og Celtic, sier Dalglish.

Fra og med neste sesong blir det jevnlige Old Firms igjen. I helga ble det klart at Rangers igjen er klare for Skottlands øverste nivå. Dermed vil ikke presset bli mindre på Deila, om han får sitte til neste sesong.

Tidligere Celtic-spiller Mark Wilson tror en seier over Rangers til helga langt på vei sikrer Deilas jobb til neste sesong.

— Taper han den har han bare ett trofé, og da ser det ikke lyst ut foran neste sesong, sier Wilson ifølge HITC Sport.

- Kan få mange Celtic-fans på nakken

Mark Wilson tror Old Firm blir en nøkkelkamp for Ronny Deila. Her er han i kamp med Manchester Uniteds Fabio da Silva i 2010. Foto: Reuters

— Han har vunnet et Old Firm allerede, men forskjellen mellom lagene er ikke like stor som den var i fjor. Skulle Deila tape denne kampen vil han få mange Celtic-fans på nakken igjen - og det skaper et stort press, sier Wilson, som fikk 131 kamper på seks år for Celtic.

Deila selv uttalte da Rangers' opprykk ble klart, at det ikke påvirket hans lag om Rangers rykket opp.

— Det betyr ikke så mye for oss. De har vist at de er gode nok til å spille i den øverste divisjonen, og om det er Hibernian, Falkirk eller Rangers, så skal vi være klare for det, sa Deila ifølge Daily Record.

Rangers-Celtic spilles førstkommende søndag klokka 13.00 på Hampden Park.