Markus Henriksen bommet på straffe, men gjorde det godt igjen da AZ Alkmaar slo Groningen og Alexander Sørloth 4-1 i nederlandsk fotball lørdag.

Straffemissen kom etter 38 minutter, da Vincent Janssen og Ron Vlaar allerede hadde gitt AZ en tomålsledelse. Henriksen satte straffen midt på Groningen-målvakt Sergio Padt.

Etter hvilen økte hjemmelaget til 3-0, før det var gjestenes tur til å få straffespark. Det satte Michael de Leeuw i mål. Da var Alexander Sørloth også kommet på banen for Groningen. Spissen kunne ikke spille 90 minutter på grunn av en allergireaksjon.

Snaut 20 minutter før slutt fikk Henriksen målet sitt likevel. Etter et hjørnespark spratt ballen til nordmannen som hamret ballen kontant i nettaket fra kort hold.

AZ ligger på 3.-plass i nederlandske æresdivisjonen, milevis bak ledende PSV Eindhoven og Ajax. Groningen ligger på 10.-plass.

Henriksen spilte hele kampen, Sørloth kom inn i pausen og pådro seg gult kort.