Norge-Hviterussland 33-26:

Etter å ha slått Hviterussland 36-32 i Spektrum lørdag, startet det tråere i Follo tirsdag kveld. Første omgang var en orgie i bomskudd og tekniske feil – henholdsvis ni og seks. Når heller ikke keeper Ole Erevik greide å løfte seg over middels, klarte ikke hviterusserne bare å henge med, men også ta ledelsen tre ganger i første omgang.

Best gikk det for kombinasjonsspillet mellom Sander Sagosen og Bjarte Myrhol og Joakim Hykkerud på strek. Verre var det med Sagosens egne avslutninger. To mål på fire skudd og to tekniske feil var fasiten etter første omgang.

Frisk nykommer

Sebastian Barthold fikk sjansen på venstrevingen på bekostning av Magnus Jøndal, og Haslum-gutten tok godt vare på muligheten med to mål på like mange skudd.

I tillegg hadde Kent Robin Tønnesen full uttelling på straffekastene, etter at Jøndal hadde startet med en dobbeltbom – både på straffekastet og returen. Etter pause var Jøndal tilbake med sedvanlig finurlig skyting.

Ellers markerte ferskingen Gøran Johannessen seg positivt, med en egen evne til å åle seg gjennom forsvaret. Han tilfører Noge litt annerledeshet og er i tillegg en toveisspiller som klarer seg godt som treer i forsvar.

Uten storstjernen

Hviterussland spilte hele kampen uten sin store stjerne, Siarhei Rutenka, som scoret ti mål i den første kampen. Slik sett burde Norge ha ledet mer enn 15-14 til pause.

I pausen hadde landslagstrener Christian Berge tydeligvis kommet med noen pauli ord. I alle var det et skjerpet norsk lag som kom på banen. I løpet av drøyt ti minutter ble ledelsen øket til fem mål, og deretter var hviterusserne aldri nærmere enn tre.

Sagosen tok godt for i avslutningen og scoret syv, men hadde flere feilpasninger enn det Norge kanskje tåler i VM-kvalen mot Slovenia.

Keeperspillet må heves

Torbjørn Bergerud sto greit i mål i den første omgangen mot Hviterussland i Spektrum før Espen Christensen overtok – uten å briljere han heller.

I Follo ble Erevik byttet ut i pause til fordel for Bergerud. Han startet svakt, men spilte seg godt opp. Det blir spennende å se hvem av dem Berge starter med i VM-kvalkampen i Celje lørdag.

Bergerud er fremtidens landslagskeeper. Er fremtiden her allerede nå?

Hør siste episode av Aftenpodden Sport og få gratis samlivsråd for sommeren, alt du trenger og ikke trenger å vite om EM i Frankrike: