Larvik tok sin 10. seier på rad i mesterligaen da ungarske Györ ble slått med 21-19 hjemme lørdag.

Begge lag er for lengst klare for avansement til kvartfinalen. Lørdag sørget Larvik for å sikre gruppeseieren ved å slå Györ hjemme, etter tidligere å ha beseiret den ungarske tittelforsvareren borte.

Den danske målvakten Sandra Toft sto fram med flere avgjørende redninger for vertene.

— Det var et ganske lavt tempo i kampen, noe som passet oss greit. Sandra var god bakerst og holdt oss inne i kampen da vi roter det litt til. Alt i alt spilte vi et fantastisk forsvar og en bra gjennomført kamp, sa trener Ole Gustav Gjekstad til Viasat 4.

Snudde før pause

Det tok tid før Larvik fikk opp tempoet lørdag. En god Kari Aalvik Grimsbø i mål for Györ var sterkt delaktig i at gjestene ledet med ett mål etter 20 minutter.

Larvik skjerpet seg inn mot pause og sørget for at det sto 12-9 halvveis. Det så ut til å ende i storseier da Anja Hammerseng-Edin sendte Larvik foran med 20-14. I stedet var det Györ som avsluttet sterkest, slik at det endte med 21-19-seier for Larvik.

Dermed har Larvik vunnet sine ti første kamper i gruppespillene. Med to kamper igjen å spille er laget fire poeng foran nettopp Györ, som kun har tapt for gruppelederen.

Temmet Løke

En nøkkelfaktor til seieren var at Larvik klarte å temme Heidi Løke. Den norske strekspilleren endte med tre mål, alle i annen omgang.

— Det er alltid utfordrende å møte Heidi, og jeg både gruer og gleder meg til å møte henne på banen. Kari var også god i mål i dag, men det er godt at vi hadde en enda bedre målvakt i dag, sa Gro Hammerseng-Edin om Györs norske duo Grimsbø og Løke.

Sanna Solberg og Linn-Kristin Riegelhuth Koren var toppscorere for vertene med sine fem mål hver.

Neste helg venter danske Viborg borte for Larvik, før svenske Sävehof er motstander i siste gruppekamp. Viborg sparket lørdag sin trener Christian Dalmose etter at han mistet spillernes tillit.

Larvik har fortsatt vunnet alle sine kamper i serie, cup og mesterliga denne sesongen.