HØRTE PÅ SPILLERE: Styret la vekt på at spillergruppen ønsket en ny trener, her talsmann Eirik Hoseth.
Normark tvers
Normark bredde

Eirik Hoseth er talsmann for spillergruppa i klubben, og han sier at et betydelig flertall av spillerne ønsket fornying på trenersiden.

Normark godtok først ikke oppsigelsen ettersom han senest i sommer skrev under på en ny treårskontrakt med klubben, men etter forhandlinger mellom partene torsdag ettermiddag aksepterte likevel Normark avskjeden han fikk av styret.

— Det er jo en pussig situasjon, det skal jeg ikke legge skjul på, men vi har kommet fram til en løsning som jeg kan leve med, sier Normark til NTB.

— Vi er enige om å avslutte arbeidsforholdet, og var også enige om at det ikke var noen grunn til oppsigelse, slik at jeg får en økonomisk kompensasjon for å gå nå, sier den profilerte treneren, som ikke ønsker gå i detalj om hva kompensasjonen utgjør i krone og øre. Ifølge TV2-sporten skal imidlertid sluttpakken ha en verdi på rundt én million kroner.

Normark har ikke gjort seg noen tanker om hva framtiden vil bringe, og ønsker ikke å spekulere i andre klubbers interesse for ham.

— De to siste dagene har jeg utelukkende fokusert på å få i stand et respektfullt endelikt med mine gode venner i klubben, slik at vi fortsatt kan se hverandre i øynene og ikke ha noen såre følelser, sier han.

Treneren er full av lovord om det han har opplevd i klubben i sine fem år som trener.

– Jeg sitter igjen med fem fantastiske år og bærer ingen bitterhet eller nag for det som nå skjer. Det har vært en fantastisk opplevelse for meg, både i klubb og by, og jeg er imponert over all støtte og positivisme både fra supportere og publikum. De er i verdensklasse, avslutter Normark.

Trenerforeningens advokat, Frode Elgesem, kom til Ålesund torsdag, og bisto Normark under møtet med klubben.