Fotball8. November 20081. Kvalifiseringskamp til TippeligaenFosshaugane CampusSogndal - Aalesund 1 - 4Kjetil Rekdal , Trener AalesundFoto : Astrid M. Nordhaug

Aalesund–spissen ønsker ikke å ofre en tanke på muligheten.

Dette kan mediene bare spekulere over, men jeg tenker ikke på landslagsspill i det hele tatt, sier Tor Hogne Aarøy.

Eliteseriens lengste spiller har et par ganger tidligere dukket opp i landslagsdiskusjonen, men 31-åringen har ennå til gode å få sjansen. Med Egil ”Drillo” Olsen på plass i vikarrollen, er det ikke usannsynlig at Aalesund–spilleren kan få sin landslagsdebut – i den rollen Jostein Flo hadde på Drillos landslag på 90-tallet.

– Drillo ser etter spillere med spisskompetanse. Derfor er det ikke utenkelig at han nå har Aarøy i tankene, sier Aalesund–trener Kjetil Rekdal, som var den spilleren som spilte flest kamper – og scoret flest mål – for Norge i Drillo–epoken.

Overrasker alltid

Aarøy er klar om det kommer en telefon fra Drillo, men skal vi tro 31-åringen så har han ikke vurdert om hans egne muligheter er blitt økt etter Drillos inntreden som midlertidig landslagssjef.

– Det har jeg rett og slett ikke peiling på, sier Aarøy.

Sjefen hans, Kjetil Rekdal, er imidlertid sikker på én ting: Det kommer alltid overraskelser i Drillos uttak. Det vil det også gjøre, tror AaFK–trener, når Drillo skal offentliggjøre troppen som skal møte Tyskland 11. februar.

– Jeg blir ikke overrasket dersom Aarøy er blant de uttatte til den kampen.

Tilbake til Ålesund?

Dersom Drillo skulle velge å kalle inn Tor Hogne Aarøy, så er på mange måter ringen sluttet for den berømte Flo–pasningen. Det var nemlig i Ålesund, da landslagsvikaren trente AaFK i 1989, at han utviklet pasningen. Den gangen var det venstrebacken Tore Brogstad, som sendte den av gårde til Aalesund–spissen Rune Sunde.

– Vi var litt skeptiske i starten, husker jeg. Og det gikk heller ikke særlig bra i starten av sesongen. Men etter at vi fikk den pasningen til å sitte, tapte vi ikke en eneste kamp, forteller Brogstad – nå 44 år gammel.

– Hvordan opplevde dere Drillo den gangen?

– Jeg husker vi fikk frispark mot oss på treningene dersom vi brukte støttepasninger.