FotballSerie A ItaliaFoto: Graffiti/DigitalsportNORWAY ONLYLivorno 22/5/2005 Campionato Italiano Serie A Livorno Juventus 2-2French player David Trezeguet Juventus celebrates after scoring goal of draw Foto: Digitalsport
FotballLandslagssamling FrankrikeRennes16. august 2004Foto: DigitalsportNORWAY ONLYLandslagstrener Raymond Domenech Foto: Digitalsport

Han har 16 mål på 27 Serie A-kamper og er ikke mer enn 30 år.

Han har 34 mål på 70 landskamper.

Han har EM-gull og VM-gull.

Og han er en av fotballverdenens mest fryktede spisser.

Men landslagssjef Raymond Domenech har ikke bruk for ham for Frankrike.

— I en tropp er det viktig å føle managerens tillit og jeg føler ikke det på landslaget, sier David Trezeguet til Juventus' hjemmeside.

- Mentalt forberedt på stopp

Dermed legger Serie As nest mestscorende i år overhodet ikke skjul på at forholdet til Raymond Domenech er like kaldt som folk har trodd. Domenech har til enhver tid satt Trezeguet bak i køen på landslaget.

— Mentalt er jeg allerede forberedt på å gi opp landslaget. Jeg er ikke interessert i å være en av reservene fordi jeg mener jeg har vist at jeg fortjener mer i min karriere. Min personlige revansje vil bli å gjøre det bra i Juventus, sier Trezeguet, som tidligere har sagt nei til innkallelse fordi han ikke vil være et femtevalg.

Pongolle foran

Denne gangen ble han ikke tatt ut i det hele tatt, selv om Domenech tok ut hele 39 spillere for neste ukes treningslandskamper mot Mali og England. Selv ikke da Louis Saha meldte forfall ble Juventus-spissens navn trukket opp. Florent Sinama-Pongolle ble heller foretrukket.

— Domenech har gjort sine valg og jeg er ikke en del av hans prosjekt for EM, men jeg er ikke skuffet. Jeg respekterer valget. Jeg har vunnet alt som vinnes kan med landslaget, så jeg er fornøyd, sier Trezeguet og sår dermed ingen tvil om at han er ferdig for Frankrike under dagens landslagssjef.

Men det må nevnes at han har tøffere konkurranse enn de fleste andre spisser i verden.

Kazem Benezma og Thierry Henry er to av angriperne han kjemper med om plassen.