TRONDHEIM (adressa.no): I går kom nyheten om at Petter Northug dropper helgas verdenscupavslutning i Falun. Dermed er i realiteten OL-sesongen over. Den går inn i historiebøkene som den første hvor Northug reiste hjem fra et internasjonalt mesterskap uten medalje.

Sykdommen i høst førte til et treningsavbrekk på mange uker. Northug maktet aldri å komme tilbake i skikkelig form, selv om han var på god vei under Tour de Ski rundt nyttår.

— Det har vært en sesong under pari, oppsummerer trener Eirik Myhr Nossum til adressa.no.

- En ære å bli invitert

Etter OL har Northug valgt å si nei til alle henvendelser. Det gjelder både intervjuer og deltagelse i tv-show. Skistjernen har blant annet vært ønsket som gjest i «Skavlan».

— Det er en ære å bli invitert dit, men nå skal han ta livet med ro. Jeg tror det er greit at sesongen er over nå, selv om han hadde et veldig sterkt ønske både om å gå i Holmenkollen og i Falun, sier manager Are Sørum Langås til adressa.no.

FIKK NEI: Talkshowkongen Fredrik Skavlan får ikke besøk av Petter Northug - i hvert fall ikke i denne omgang. Foto: NTB SCANPIX

Når 2015-sesongen innledes i mai, varsler Northug-leiren en ekstremt fokusert skiløper. I etterkant av OL var Northug selv klar på at en rekke lange økter i trøndersk myr er det som må til for å få suksess i Falun-VM kommende sesong. Det står fast.

Ønsket av tv-selskaper

Til tross for den sportslige nedturen har ikke interessen for Petter Northug sunket nevneverdig. Denne vinteren gikk andre sesong av «Sirkus Northug» på lufta på TV2. Nå kjemper flere tv-kanaler om å få Northug med på ulike konsepter kommende vinter.

— Det kommer forespørsler hele tiden, men dette vil bli en helhetsvurdering. Hvis noe av dette tapper Petter for energi, vil det bli helt uaktuelt. Sirkus i sporet blir viktigere enn utenfor, fastslår manager Are Sørum Langås.