SKOPJE: Egil "Drillo" Olsen og resten av Norges befolkning må innse at VM-håpet kun er syltynn teori etter den svake forestillingen i 0-0-kampen mot Makedonia lørdag kveld.

– Jeg er ergerlig og skuffet over spillerne. Noen av treningene i forkant av kampen var bedre enn det vi leverte her i dag. Det henger ikke på greip , sa en tydelig misfornøyd Drillo på pressekonferansen etter oppgjøret i Skopje.

Etter en svak 1. omgang tok Norge over mer av initiativet i den andre omgangen. De gode mulighetene var det imidlertid langt mellom.

– Utnyttet ikke rommet

– Jeg er veldig skuffet over at vi ikke tok vare på de overgangsmulighetene vi fikk mot slutten av kampen. Da fikk vi enorme rom, men klarte ikke å utnytte dem, sa Drillo.

Ett poeng mot Makedonia betyr at Norges håp om VM-sluttspill kun er syltynn teori. Drillos menn må vinne mot Nederland i Rotterdam onsdag – den kampen går i tillegg uten Brede Hangeland, som må sone karantene på grunn av to gule kort i kvalifiseringen.

– Nå er sjansen for VM-sluttspill liten. Selv om vi kan bli nummer to, har vi trolig for få poeng og blir i så fall dårligste toer.

LES OGSÅ: Drillo skuffet og ergerlig | Hangeland ute mot Nederland — raste mot Pandev | Carew sint på dommeren | Håpet forsvinner for Norge | Brasil slo til | England nærmer seg VM | Finland snudde mot lilleputten | Japan og Australia videre

Kåfjord nekter å gi opp

Åtte av de ni beste toerne i gruppespillet kommer til play-off.

Også fotballpresident Sonde Kåfjord innser at håpet er i ferd med å renne ut i sanden.

– Det er skuffende. Dette var en nøkkelkamp. Nå må vi slå Nederland på onsdag , sier Kåfjord til Aftenbladet.no.

– Hva betyr det for norsk fotball at Norge trolig ikke har noe å spille for i de fire siste kvalifiseringskampene utover høsten?

– Nå er vi ikke der ennå, og så lenge det er mulig å komme til VM, har vi et håp om det, sier Kåfjord.