Rinnan har signert en toårskontrakt med eliteserieklubben, som dermed sier seg ferdig med komponeringen av troppen for neste sesong.

— Han scoret 91 mål for Charlottenlund i førstedivisjon i sesongen som har vært, og var absolutt en av de mest toneangivende spillerne der, sier daglig leder i Kolstad, Jostein Sivertsen, om nyervervelsen.

Foran 2014/15-sesongen forlot høyrebacken nettopp Kolstad til fordel for Charlottenlund.

Klarer ikke bare se på lenger

Da handlet det om at han ikke var fullt ut motivert for toppsatsing.

— Da han var her sist vekslet han på å spille kant og back. Vi opplevde Kim som en skikkelig bohem, med langt hår og et avslappet forhold til trening og kamp. Han gikk til CSK på grunn av manglende motivasjon for å trene seks-åtte ganger i uken, forteller Sivertsen.

Det har endret seg. 26-åringen har fått full tenning igjen.

— Det har vært smertefullt å sitte og se på hvor bra stemning det egentlig er på Kolstad-kampene i Spektrum, og på den fine lagfølelsen som er der. Jeg har funnet ut at dette vil jeg definitivt være en del av. Det er mye artigere å være med enn å sitte og se på, sier Rinnan.

Følstad forlenger

Tidligere har han forsøkt seg i eliteserieklubben Elverum, og føler han fortsatt har mer å gi på elitenivå. Det er det han har planer om å bevise med overgangen til Kolstad.

— Kolstad-lederen mener du er en bohem?

— Jeg har hørt det før. Jeg er vel kanskje en litt annerledes spillertype enn de fleste. Jeg har en mer avslappet holdning, og virker nok litt mer tilbakelent. Jeg spiller håndball fordi jeg synes det er artig, og tenker sjelden på konsekvensene, sier høyrebacken.

Kolstad-leder Sivertsen tror den tidligere Elverum-spilleren kan by på trøbbel fra bak i banen.

— Nå har han uttalt at han er motivert for å legge ned den treningen som trengs for å bli en viktig bidragsyter for Kolstad i eliteserien, og Stian Gomo (Kolstads trener) har tro på at han er klar for å legge ned den jobben. Han er primært tiltenkt en rolle som bakspiller, og en som kan bidra med mer skudd enn vi har fått fra Håkon (Følstad, også høyreback i Kolstad).

Følstads offensive styrke er at han ofte søker gjennombrudd i angrepsspillet. Samtidig som Rinnan er klar har Følstad signert for to nye år.

— Han har vært en av våre aller beste spillere etter jul, og var også den som sto frem mest i sluttspillet mot Haslum. Det kan se ut som den nye pappatilværelsen har gitt ham et stort løft, og Håkon har prestert mye bedre etter at han ble far, sier Sivertsen.