I forrige uke skrev Aftenposten at Vålerenga planlegger å gjøre store forandringer før neste sesong, og at det kunne påvirke trenerens stilling i klubben.

Og nå er det endelig klart. Martin Andresens tid i Vålerenga er over. Det bekreftet klubben og Andresen på en pressekonferanse i dag.

— Vi har hatt mange samtaler i løpet av de siste månedene og sett på flere modeller for fremtiden videre. Men da vi ikke fant en løsning var det viktig å komme ut med dette nå, sa Martin Andresen på pressekonferansen.

Andresen fullfører sesongen med Vålerenga.

— Så ønsker jeg selvfølgelig Vålerenga lykke til videre etter det. Det har vært fem lærerike år i klubben, sa Andresen.

Få siste sportsnytt rett på din Twitter-konto. Følg 100% Sport

Felt av svake resultater

Det er de sportslige resultatene de siste årene som er grunnen til at Andresen nå må gi seg i klubben, bekreftet styreleder Åge-Petter Christiansen på pressekonferansen.

- Vi har ikke fått de resultatene vi har ønsket oss på topplan. Dermed har vi jobbet for å finne gode løsninger for fremtiden. Det fant vi ikke sammen, og derfor går vi hver for oss , sa han.

— Jeg er selvfølgelig ikke fornøyd med resultatene de siste to årene, istemte Andresen.

Martin Andresens opprinnelige avtale varte ut neste sesong. Andresen har tidligere spilt for Moss, Viking, Stabæk, Wimbledon, Blackburn, Brann, Vålerenga og Follo. Han overtok trenerjobben i VIF foran 2008-sesongen.

Men hva han skal gjøre neste sesong vet han foreløpig ikke.

— Nå skal jeg evaluere den læringen jeg har hatt de fem årene her. Jeg skal ta med meg det som har vært bra, og være enda bedre rustet til neste jobb, sa han.

Få siste sportsnytt rett på din Twitter-konto. Følg 100% Sport

Felles samtaler om erstatter

En som er blitt koblet sterkt til jobben i VIF, er Tromsøs avtroppende trener Per-Mathias Høgmo. De ryktene ble ikke akkurat mindre etter at Stig-Ove Sandnes forlot TIL og sa ja til en lederjobb i VIF.

Aalesunds Kjetil Rekdal og Strømsgodsets Ronny Deila er andre navn som nevnes.

Andresen sa på pressekonferansen at han sågar har vært med i diskusjonene om hvem som skal erstatte ham som trener.

— Vi har hatt felles samtaler om en erstatter, sa han.

Klubben har vært i samtaler med en aktuell trener, foreløpig uten å lykkes.

— Vi fikk ikke til noen løsning med den vi har snakket med. Men nå kan vi gå åpent til andre klubber, og det er vi veldig fornøyde med. Vi ønsker at alle som har lyst til å ta en så krevende og morsom jobb tar kontakt, sa Christiansen.

Få siste sportsnytt rett på din Twitter-konto. Følg 100% Sport