Det er i biografien til Thor Hushovd som kommer ut torsdag at «Oksen fra Grimstad» går hardt ut mot sin tidligere sjef.

— Tenke å gjøre slik mot egen rytter

I boken fortelles det om et kjølig forhold mellom de to, blant annet etter at Hushovd skrev under for BMC bak Vaughters’ rygg, ettersom syklisten hadde sett seg lei på lederstilen til amerikaneren.

Blant annet hevder Hushovd at Vaughters hadde først unnlatt å ta ut Grimstad-mannen til Spania Rundt i 2011. Deretter måtte han sykle GP Ouest France–Plouay, hvor Hushovd mener lagkameratene hans nektet å hjelpe ham, som straff fra Vaughters for at verdensmesteren fra 2010 nektet å skrive ny kontrakt med Garminc Cervelo.

«Det er ganske vilt. Tenk å gjøre det mot en rytter på sitt eget lag som har sjansen til å vinne. Det er ingen tvil om at han skulle straffe meg fordi jeg hadde valgt å forlate laget.» skriver Hushovd i boken, som er ført i boken av fetter Jostein Ravnåsen.

— Ville ha spesialbehandling

Nå slår Hushovds tidligere sjef, amerikanske Jonathan Vaughters, knallhardt tilbake mot anklagene i boka, og mener hans tidligere rytter krevde spesialbehandling.

— Videobevisene fra det rittet viser klart at lagkameratene hjelper Thor. Det er bare å se på dem. Jeg behandlet Thor likt med lagkameratene hans, men det likte han ikke ettersom han krevde spesialbehandling, skriver Vaughters i en tekstmelding til Fædrelandsvennen.

— Jeg gir ikke spesialbehandling. Samme hvilken rytter det er snakk om. Ingen rytter er over andre i et ordentlig lag, fortsetter Hushovds gamle sjef.

Vaughters har ikke svart på Fædrelandsvennens spørsmål om å utdype sine påstander.

Hushovd forteller i boken at han hadde en muntlig avtale med Vaughters om en bonus på 500.000 euro hvis han skulle vinne sykkel-VM i 2010. Hushovd ble verdensmester, men pengene fikk han aldri.

Under en fest i Paris etter Tour de France i 2011, fikk Thor høre at sponsorene ville ha han med videre, og at de var villige til å sparke Vaughters for å beholde verdensmesteren fra året før.

— Ville sparke Vaughters for å beholde Hushovd

«Under festen kom flere av lagets sponsorer bort til meg og sa: «Thor, alle sponsorene vil ha deg med videre. Vi gjør hva du vil for at du skal bli i laget.» De tilbød seg faktisk å sparke Jonathan Vaughters hvis jeg ville bli værende i Garmin. De kjente til den dårlige stemningen mellom oss. «Etter alt han har sagt og gjort, så går det ikke. Det er over. Jeg er ferdig i Garmin. Han har ødelagt nok,» svarte jeg,» står det i boken.

Thor Hushovds personlige trener gjennom mange år, Atle Kvålsvoll, vil ikke kommentere forholdet mellom Vaughters og Hushovd, da han ikke har lest boken.