Ingen av årets 83 Grammy-priser havner i Norge, selv om totalt sju nordmenn kjempet om Grammy-statuetter i Los Angeles søndag. Blant dem var elektronika-duoen Röyksopp og artisten Jarle Bernhoft, men ingen av dem nådde helt opp i sine kategorier.

Den britiske soulsangeren Sam Smith (22), som fikk en internasjonal fanskare i løpet av få måneder etter utgivelsen av låta «Stay With Me» i fjor, stakk av med hele tre av prisene på aller øverste hylle under årets show.

«Stay With Me» ga låtskriverne Smith, James Napier og William Phillips prisen for årets låt. Prisen for beste innspilling gikk i tillegg til Smith og alle andre som har bidratt i produksjonen av balladen, som handler om en såkalt one-night stand.

Som om ikke det var nok, ble den unge briten ble hyllet som beste nye artist. 22-åringen vant også prisen for beste vokalalbum innen pop med debutalbumet «In The Lonely Hour», som var fjorårets tredje mest solgte album i USA.

— Før jeg laget denne plata, så gjorde jeg alt for å få folk til å høre på musikken min. Jeg prøvde å gå ned i vekt, og jeg laget forferdelig musikk. Det var først da jeg startet å være meg selv at musikken begynte å stemme og folk begynte å lytte, sa 22-åringen i en av sine takketaler fra scenen i Los Angeles. (©NTB)