**USA 2016

Action/eventyr/fantasy/sci-fi

Regi: Bryan Singer

Skuespillere: Jennifer Lawrence, Michael Fassbender, James McAvoy.

Aldersgrense: 12 år**

«X-Men: Apocalypse» er den tredje i rekken om mutantenes yngre år, men mens den forrige filmen «X-Men: Days of Future Past» så langt er den beste av de alle, ble dette en gedigen nedtur.

Handlingen finner sted i 1983 , etter heltedådene fra forrige film. På Xavier’s School for Giftet Youngsters, prøver fremdeles professor Xavier (James McAvoy) å skape et samfunn hvor mennesker og mutanter kan leve i harmoni. Alle deler imidlertid ikke hans håpefulle fremtidsoptimisme, og mener studentene heller burde trenes opp til å bli soldater.

Og under jordens overflate ligger den mange tusen år gamle Apocalypse (Oscar Isaac) med en visjon om total utslettelse av verden og alle i den, bortsett fra en håndfull håndplukkede mutanter. Så kanskje det ikke hadde vært så dumt.

Vi møter igjen alle de gamle karakterene som Raven (Jennifer Lawrence) og Magneto (Michael Fassbender) , men i stedet for å lede filmserien til nye høyder oppleves filmen som en amatørmessig parodi. Det største problemet er skurken Apocalypse, som dessverre er både klisjéfylt, kjedelig og med altfor tydelig ansiktsmaling. Og uten en skikkelig skurk, faller alt fra hverandre.

Ett av filmens få lyspunkt er karakteren Quicksilver, spilt av Evan Peters, som trekker opp helhetsinntrykket noe.