Før kampen hadde Start spilt åtte uavgjorte og tapt 15 kamper denne sesongen. I fjor avsluttet de med 15 kamper uten seier. Forrige seier kom 4. juli i fjor da Stabæk ble beseiret 4-1. Innbytter Lasse Sigurdsen hadde vært på banen i 52 sekunder før han stupheadet inn vinnermålet. Det var også hans første mål i Start-drakten.

Det ble en sjansefattig kamp i sør. Det var bare gjestene Haugesund som hadde noe som kunne ligne på målsjanser i 1. omgang. Start var totalt fraværende i sjansestatistikken før hvilen.

Hjemmelagets første sjanse i kampen kom etter 68 minutter, men Per Kristian Bråtveit, som hadde vært arbeidsledig fram til da, reddet mesterlig headingen fra Tapio Heikkilä. Sjansen kom etter litt klabb og babb etter en corner hvor Espen Børufsen fikk lagt ballen inn i feltet igjen.

Da Dennis Antwi ikke klarte å score på «sjansenes mor» så er det ikke rart at man har hatt vanskeligheter for å vinne kamper. Bråtveit var ute på en skikkelig bærtur utenfor egen 16 meter og Antwi kom alene mot mål. Det var bare å sette ballen i mål, men ballen endte i foten på William Troost-Ekong som kom stormende til. Den endte i stolpen og ut. (©NTB)