Pind og flere andre stiller spørsmål ved om Thorning-Schmidt har snakket sant når det gjelder årsaken til at hennes partikollega Henrik Sass Larsen ikke er blitt sikkerhetsklarert. Det betyr at han ikke kan bli Danmarks nye finansminister, slik det var ventet. Den offisielle årsaken er at Sass Larsen har hatt kontakt med et medlem av motorsykkelklubben Bandidos på en kafé.Pind la fredag ut beskyldningen på sin Facebook-side. Her hevder han at det er «et generelt karaktertrekk» for den påtroppende statsministeren at hun snakker usant.

Også Søren Espersen i Dansk Folkeparti beskylder Thorning-Schmidt for å lyve om årsaken til at Sass Larsen ikke er sikkerhetsklarert av den danske etterretningstjenesten PET.

— Hun er full av løgn når hun torsdag skaper en spin-løgnhistorie om at den eneste årsaken til at Henrik Sass Larsen ikke kunne bli minister i Danmark er at han én gang har drukket en kopp kaffe med et medlem av en MC-klubb i Køge på en offentlig kafé, sier Espersen.

Integrasjonsminister Søren Pind tilhører partiet Venstre, og nå ber Socialdemokraternes finanstalsmann Morten Bødskov om at fungerende statsminister Lars Løkke Rasmussen setter partifellen og ministerkollegaen på plass. (©NTB)