OSLO: Geir Lippestad og medforsvarer Tord Jordet møtte tirsdag sin klient Anders Behring Breivik til et siste forberedende møte før det kommende fengslingsmøtet mandag.

Advokatteamet sier et av de viktigste kravene de vil fremme i retten, er at Breivik skal få tilgang til mediene. Han har så langt sittet 16 uker med brev-, besøks og medieforbud og i praktisk talt full isolasjon.

– Vi mener det er på tide å oppheve medieforbudet nå. Det er viktig for ham å få kunnskap om det som skjer i verden, sier Lippestad til NTB.

På spørsmål om forsvarerne vil sørge for at Breivik får tilgang til alt som tidligere er skrevet og sagt om ham, sier Lippestad at det er for tidlig å svare på hvordan dette vil bli løst praktisk.

– Han vil i hvert fall få tilgang til dagens aviser, og etter hvert internett. Om det er en forsvarers oppgave å gi ham tidligere klipp, det jeg vet jeg ikke. Det som er vår oppgave, er å sørge for at han får de rettigheter han skal ha, og det innebærer at han etter hvert skal han ha medietilgang. Hva vi eventuelt henter inn av gamle ting, det må vi se på, sier Lippestad.