FRANKRIKE: — Det er det verste jeg har sett, utbrøt Dag Otto Lauritzen i studio for TV2, skriver Aftenposten.no.

Juan Antonio Flecha ble regelrett meid ned av det som så ut til å være en fransk tv-bil på dagens etappe av Tour de France. TV-bildene viser at bilen skal til å kjøre forbi syklisten, men dulter inn i spanjolen som holder stor fart. Flecha dulter til Johnny Hoogerland i velten - noe som fører til at sistnevnte flyr over piggtråden i gjerdet langs veien og faller stygt.

— Hadde det vært meg som kjørte hadde jeg tatt første vei til venstre og aldri kommet tilbake. Dette er en skandale, sier Johan Kaggestad i TV2-studio.

Dette skjer bare få dager etter at en motorsykkel fra bildebyrået Getty veltet den danske syklisten Nicki Sørensen . Sjåføren ble fratatt akkrediteringen sin for resten av Tour de France. Trolig kommer sjåførene i den franske tv-bilen også til å bli straffet.

Rask behandling

Hoogerland fikk raskt behandling etter fallet. Han så stygt forslått ut på leggene, men var tilbake på sykkelen ganske fort. Det samme er Flecha, men begge ligger an til ganske dårlige tider.

Hoogerland tok klatretrøya på dagens etappe, og gråt tappert da han mottok den på premieseremonien. Imidlertid var det en ytterst ydmyk nederlender som uttalte seg på TV i etterkant av hendelsen:

— Jeg tror de som satt i bilen har veldig stor skyldfølelse og de kommer nok til å beklage overfor meg. Christian Prudhomme (Tour de France' rittdirektør journ.anm) kom til meg og sa unnskyld, sier Hoogerland.

Rytteren sier ingen kan klandres for ulykken, og er først og fremst lettet for at det gikk så bra som det gjorde.

— Som jeg sa til Flecha: Vi har fortsatt livene i behold.

Sterke reaksjoner

Reaksjonene spredde seg på Twitter ummidelbart etter episoden. Proffsyklisten Robbie Hunter skriver på sin Twitter-side:

— Det var helt sykt. Sjåføren trenger bank!

Også i dag ble touren preget av flere favorittfall. Alexandre Vinokourov og det belgiske sammenlagthåpet Jurgen Van den Broeck måtte gi seg i løpet av dagen.

— Nå blir det oppgjør på kammerset, sa TV-kommentator Christian Paasche.