Røkkes handlinger er alvorlige, men ikke grove, ifølge retten.I sine vurderinger har Oslo tingrett lagt til grunn at den svenske fartygsinspektøren Claes Pallin opptrådte som offentlig tjenestemann da han utstedte sertifikat til Røkke. Retten er videre overbevist om at Pallin har opptrådt urettmessig fordi han ikke har fulgt de svenske eksamensreglene da han utstedte sertifikatet.

Årsaken til at Pallin opptrådte som han gjorde, mener retten er den urettmessige høye betalingen han har fått for å utstede sertifikatet. Også Røkkes butler John Inge Valand ble funnet skyldig på de samme punktene som sin arbeidsgiver, men fordi retten betrakter Røkke som hovedmann slapp Valand unna med 90 dagers betinget fengsel. Den svenske inspektøren ble også dømt for grov økonomisk utroskap, mens båtmekler Erik Øye ble dømt for forsettlig medvirkning til utroskapen.

Samlet ble Øye dømt til ett år og to måneders fengsel, hvorav fire er gjort betinget. Pallin ble dømt til ett år og fire måneder, også han fikk fire måneder betinget.

Både Røkke, Øye og Valand tok betenkningstid etter at dommen hadde falt, mens Pallin anket på stedet. (©NTB)