MANDAL: Ikke minst da Alphaville fikk besøk av hele kveldens artistgalleri mot slutten av sin udødelige «Forever Young», tok ellers så sindige mandalitter virkelig av i allsang.

— Slik har det vært over alt. De stedene vi har spilt før Mandal, har folk stått og sunget til langt på natt. Selv når siste videoinnslag med «We are the world» er ferdig, har de fremdeles stått ved scenekanten og holdt det gående lenge etterpå. Fantastisk moro, syns programleder for showet, og tv-programmet ved samme navn, Øyvind Mund.

Uten sidestykke

I nesten to timer holdt nevnte Alphaville, Tony Hadley fra Spandau Ballet, Katrina Leskanich fra Katrina and The Waves, Return og Ole I'Dole en musikalsk opplevelse uten sidestykke i Mandal.

— Noen som var på en av konsertene i Mandalshallen på 80-tallet? spurte vokalist Knut Erik Østgård, til et rungende ja fra de søkkvåte tilskuerne.

Selve ideen om å reise på turné med de samme 80-tallsikonene de har intervjuet i det prisbelønte tv-programmet, ble unnfanget rundt lunsjbordet i Gylne Tider-redaksjonen. En idé som så langt på turneen har samlet rundt 10.000 nordmenn foran scenen.

Et konsept artistene også syns mye bra om.

Moro å være med

— Det er veldig moro å være med på dette showet, men jeg skulle gjerne vært lenger i Mandal. Jeg liker å kikke nærmere på de stedene vi holder konserter, men denne gangen må vi dra tidlig onsdag morgen, forteller vokalist Marian Gold i Alphaville. I kveld, onsdag, står han nemlig på scenen i Luxembourg med helt nytt materiale fra det populære åttitallsbandet.

Han har nettopp fullført lydsjekk etter sen ankomst fra den åtte timer lange bussturen fra Oslo.

— Mange av oss som står på scenen reiste rundt over hele Europa på åttitallet i forskjellige musikkshow. Hadde et av flyene vi satt på, styrtet, hadde det ikke vært noen egen 80-tallsjanger i dag, ler han.

Én tv-stasjon

Gjengen bak TV2-serien Gylne Tider mener NRK har mye av skylden for at så mange har et nært forhold til dette tiåret.

— Med kun én tv-stasjon, fikk alle med seg det som skjedde i verden, på godt og vondt. Nå er det jo flere titalls såpeserier å velge mellom daglig, mens alle den gang så på Dynastiet, forklarer Øyvind Mund.

Han føler seg privilegert over å få reise på turné med musikalske helter han selv drømte om å være i det gylne tiåret.

— Det er rett og slett en jobb man ikke kan si nei til, smiler han.