Susan Boyle ble stjerne da hun sang på det TV-sendte talentprogrammet «Britain's Got Talent» tidligere i år. Siden ble hun en internetthit på YouTube. Søndag ble imidlertid Boyle lagt inn på en klinikk i London på grunn av utmattelse, etter at hun endte på annenplass i konkurransen. Broren hennes, Gerry Boyle, rykker nå ut og avdramatiserer situasjonen til Edinburgh-avisen Evening News. Han sier: — Da Susan var yngre og vanlige ting som eksamen sto for døren, hadde hun en tendens til å bli litt oppskjørtet. Men etterpå, bare hun blir forsikret om at ting blir ok, så kommer hun seg ganske fort. Det er slik hennes karakter er, framholder han i intervjuet.

Susan Boyle skal være på klinikken noen dager til, men får en travel periode etter det - dersom alt går som planlagt. Både storstilt turné og plateinnspilling står på programmet til den nyslåtte sangstjernen.

Gerry Boyle, som har snakket med søsteren sin, mener det kommer til å gå bra. - Hun sier at hun føler seg mye bedre allerede. Hun virker mer avslappet, men føler seg utslitt og har muligens også hjemlengsel. Det tar nok litt tid før hun får taket på dette, hun kommer jo fra en liten landsby. Først og fremst må vi sørge for at hun er lykkelig - og det er hun. Hun ville ikke endret noe av dette for alt i verden, mener han.

I britiske aviser diskuteres det nå hvor vidt det ble drevet rovdrift med Boyle, og at presset og favorittstemplet ble for mye for henne. (©NTB)