Ivorianeren så ut til å vende tap til seier i bortekampen mot Atlético Madrid, men det endte 2-2 etter at hjemmelaget utlignet på overtid. Det var til liten nytte, for både Chelsea og Porto er klare for cupspillet fra sin gruppe.Hjemmelaget så ut til å være på vei mot en høyst tiltrengt seier da John Terrys svake klareringsnikk havnet hos Sergio Agüero midt i annen omgang. Han knallet ballen i mål på volley bak Petr Cech.

Drogba slapp med tre kampers utelukkelse i mesterligaen etter sin truende oppførsel mot Tom Henning Øvrebø etter semifinalen forrige sesong. Tirsdag var han tilbake igjen, og han utlignet da han i det 82. minutt nikket inn Florent Maloudas innlegg.

Seks minutter senere løp han gjennom hjemmeforsvaret og skjøt Chelsea i ledelse.

Agüero, som spilte bare den siste drøye halvtimen, berget ansikt for hjemmelaget med sitt frispark rett før slutt. Det hindrer ikke at Chelsea kan feire avansement to runder før slutt. (©NTB)