GEORGIA: Under fredagens EM-finale på 100 meter sprint i Tbilisi i Georgia, klarte ikke Ingvild Meinseth å løpe inn til en medaljeplass. Med en tid på 11,86 endte Meinseth med en femteplass. Det er ikke Grimstad-jenta skuffet over.

— Løpet var utrolig bra, og sprint er alltid sykt gøy. Jeg var én tidel fra førsteplassen og fire hundredeler fra en pallplass. Det er egentlig veldig lite, så jeg er kjempe fornøyd med tiden min, sier Ingvild Meinseth til Fædrelandsvennen.

Les også:

Skulle hatt medvind

Vinneren ble tyske Keshia Kwadwo. Hun løp på 11,76 sekunder, kun én tidel raskere enn Grimstad-jenta. Sølvmedaljen gikk til irske Gina Akpe-Moses, mens bronsen ble sikret av polske Klaudia Adamek.

Ingvild Meinseth sammen med mor og trener, Sølvi Meinseth. Foto: Privat

— Jeg har løpt mot vinneren før og da vant jeg, så jeg er ikke skuffet over i kveld, sier 17-åringen.Hvis det var en ting som kunne vært annerledes, sier Ingvild Meinseth og mor og trener, Sølvi Meinseth, det måtte vært vinden.

— Ingvild er ikke så stor og sterk som de andre deltakerne. Hvis det hadde vært medvind kunne det kanskje gjort at Ingvild ville løpt raskere, men vinden kan man ikke gjøre noe med, sier Sølvi Meinseth, som er stolt av datteren sin.

Georgia er ikke akkurat favorittlandet mitt, men selve mesterskapet har vært en stor opplevelse

Ingvild Meinseth

— Ingvild gjorde et godt teknisk løp. Jeg hadde aldri klart å gjøre det samme. Jeg er stolt, sier moren på telefon fra Georgia.

Fikk oppnådd målet

Ingvild forteller EM hittil har vært en opplevelse. Lørdag skal hun løpe stafett.

— Georgia er ikke akkurat favorittlandet mitt, men selve mesterskapet har vært en stor opplevelse, sier 17-åringen.

Meinseth har tidligere uttalt at hennes mål var å få delta i EM-finalen. Det målet oppnådde hun i kveld.

— Hovedmålet er å nå finalen, men jeg håper også å løpe ned mot - eller aller helst - under persen min, sa sprinttalentet før mesterskapet.