Da oppgjøret så ut til å ende målløst, avsluttet De Lanlay et strålende Rosenborg-angrep, før Jensen doblet få minutter senere med en suser av et langskudd. Dermed har den regjerende seriemesteren fra Trondheim tatt seks poeng av seks mulige etter tapet for Odd i serieåpningen.

For hjemmelaget betyr resultatet at Vålerenga må belage seg på å ligge helt sist også når den tredje eliteserierunden er ferdigspilt. Laget har tapt for Viking, Sogndal og Rosenborg, noe som er lagets dårligste sesongstart siden 1996. Oslo-laget må også innse at Rosenborg-spøkelset lever videre på Ullevaal. Vålerenga har kun vunnet to av de siste 19 hjemmekampene mot trønderne i eliteserien og står nå med ni strake tap mot Rosenborg totalt.

Vålerenga fosset imidlertid ut av startblokkene foran drøyt 13.000 tilskuere på Ullevaal stadion med tro på poeng, før Rosenborg tok over og dominerte ballinnehavet. Herman Stengel fikk en tidlig mulighet fra kort og skrått hold, men avslutningen gikk rett på André Hansen.

Anders Konradsen, Yann-Erik de Lanlay og Mike Jensen hadde sine sjanser for bortelaget utover i omgangen, men det ble bare nesten for Rosenborg de første 45 minuttene.

Etter 20 minutter med stillingskrig, skapte Pål André Helland, som scoret to mål i fjorårets oppgjør på Ullevaal, sin første mulighet. Overstegsfinten sendte Jesper Arvidsson i bua, skuddet i lengste var hardt, men Aslak Falch var like god i Vålerenga-målet. (©NTB)