Teamet til den norske bokseren har innkalt til pressekonferanse kl. 17.00 onsdag, og der er det ventet at 34-åringen skal offentliggjøre at hun får bokse sin første proffkamp i Norge i høst.

NTB får bekreftet at kampen vil gå 1. oktober. Brækhus har også lagt ut et bilde på sin Facebook-profil med samme dato. Motstanderen skal foreløpig ikke være kjent, men til sammen åtte boksere vil møtes over fire kamper i Oslo Spektrum.

Kulturminister Linda Hofstad Helleland skal også være til stede på pressekonferansen. Forrige uke bekreftet Høyre-politikeren at de gikk inn for å endre knockoutforskriften.

Den såkalte knockoutforskriften gjør det svært vanskelig å arrangere stevner på tradisjonelt vis i Norge. Forslaget fra departementet gikk på å endre karantenebestemmelsene og øke kamplengde og aldersgrense.

— Regjeringen ønsker å legge til rette for proffboksing i Norge. Endringene vi nå foreslår, vil gjøre det lettere og mer ubyråkratisk å utøve proffboksing og annen kampaktivitet som tillater knockout, sa kulturministeren i en pressemelding forrige torsdag. (©NTB)