Samtidig som Moskva iverksatte en delvis tilbaketrekking av Russlands store styrke i det krigsherjede landet, fortsatte de indirekte samtalene som mandag startet opp igjen i regi av FN.

— Vi vil at alle utenlandske styrker skal forlate Syria. Vi ønsker venner og besøkende velkommen, men ikke folk som hjelper til med å drepe folk, sier den syriske opposisjonsalliansens talsmann Salim al-Muslat.

Samtidig sier han at opposisjonen ikke er imot direkte forhandlinger med regimet, og at en russisk tilbaketrekking kan bane veien for en slutt på krigen.

Russland har sagt at flesteparten av styrkene skal ut, men rundt 800 soldater blir igjen til rekognosering og beskyttelse av flybasen i Latakia og marinebasen i Tartus. Russerne beholder sine avanserte rakettsystemer i det krigsherjede landet, og luftangrepene mot IS og «andre terrorister» skal ifølge russiske medier fortsette.

Det er fem og en halv måned siden Russland kastet seg inn i krigen i Syria på president Bashar al-Assads side. President Vladimir Putin erklærte mandag oppdraget for utført. (©NTB)