— Hei. Jeg heter Amanda, og er åtte år. Jeg er her fordi mammaen min har kreft.

— Hei, jeg heter Emmy, og er åtte år. Jeg er her fordi søsteren min er syk.

Slik introduserte barna i Treffpunkt seg for Vinterlyd-artistene onsdag ettermiddag.

- Veldig gøy

De fleste har mistet en mor eller en far. I Kreftforeningens gruppe Treffpunkt møtes de, deler erfaringer, og lærer å snakke om det grusomme som skjedde.

Onsdag kom Vinterlyd-turneen til Kristiansand, og i forkant av konserten, kom artistene for å hilse på barna. Dette har de gledet seg til lenge.

— Dette er veldig gøy. Jeg får møte kjendiser jeg alltid har hatt lyst til å møte, sier 8 år gamle Thea-Emilie Funes Gjerstad.

Hun gledet seg mest til å treffe Marcus og Martinus. Og Marcus, han løftet henne til og med opp for et bilde.

— Det var veldig gøy! Marcus og Martinus lager veldig bra musikk, sier 8-åringen.

Her er artistene sammen med barna i Treffpunkt. Foto: Eva Myklebust

— Trist

De to 13 år gamle brødrene var også med på Vinterlyd i fjor, og var også da meget populære på artisttreffet på Treffpunkt.

— Det er litt trist å høre barna fortelle at de har mistet mammaen sin eller pappaen sin. Men vi er glade for å være med på å bidra til å gjøre dem blide og happy, sier Marcus til Fædrelandsvennen.

Inger Grethe Sæbø er rådgiver og sykepleier i Kreftforeningen, og fagansvarlig for Treffpunkt. Hun tror slike artisttreff betyr mye for barna.

— Disse barna har opplevd noe av det verste som kan skje. De kommer på Treffpunkt og treffer andre som har opplevd det samme. Hele året gleder de seg til Vinterlyd, og denne timen de får treffe artistene. Det blir et pusterom. og en opplevelse de kan snakke om, sier hun.

- Fint å bidra

Det ser artistene ut til å være enige om.

OnklP, Jaa9 og deres DJ Leca. Foto: Eva Myklebust

— Ja, selvfølgelig gjør det inntrykk å høre barna fortelle, sier OnklP til Fædrelandsvennen. - Hvorfor er du med på dette?

— Det var ikke vanskelig å si ja, da vi ble spurt. Det er fint å kunne bidra til noe som er så viktig. Alle er berørt av kreft.

Selv mistet OnklP begge bestefedrene til kreft for noen år siden.

— Er det noe som har gjort spesielt inntrykk på denne turneen?

— Ja, vi var på et sykehus og traff unge mennesker som var under behandling. Jeg tenkte at vi bare skulle komme og spille og sånn, men man blir sittende igjen med mange inntrykk.

Ny plate

OnklP har fått mye oppmerksomhet den siste tiden for hiten «Styggen på ryggen», og ikke minst deltakelsen i «Hver gang vi møtes».

— Heldigvis ble «Styggen på ryggen» spilt inn før «Hver gang vi møtes», hvis ikke hadde jeg vært jævlig høy på meg selv.

Nå er OnklP aktuell med ny plate sammen med Jaa9 som kommer 30. april. Foreløpig har den fått tittelen «Fuck ferie».

Onsdag kveld fremfører de den første singelen på plata, «Alt på stell».

Les intervju med Erik og Kriss på Krsby.no: - Viktig å gjøre noe positivt for andre