— Det er jo en drømmesituasjon: Å få et helt døgn til bare å prate om seg sjøl. Det kan ikke bli bedre, flirer Thom Hell.

Hånesgutten har gravd seg godt ned i ironihjørnet der han sitter i foajeen på ett av Kristiansands hoteller og ser ut over Bystranda. Her nyter han hotellfrokosten etter at han kvelden før var med på en av tre konserter med Bjørn Eidsvåg i Kilden.

Med Eidsvåg har han en birolle på scenen, men på TV2s «Hver gang vi møtes» lørdag må Hell finne seg i å være hovedpersonen. Denne gangen er det hans tur til å fortelle om livet sitt og å høre de andre deltagerne spille sangene hans. Og selv om han forlengst har vent seg til å opptre for mye folk, vil Thomas Helland aldri bli komfortabel med å være midtpunktet i en forsamling.

Se utdrag fra lørdagens «Hver gang vi møtes»-episode i videovinduet over!

Overraskende

— Men heldigvis var det ikke så lett å komme ofte til orde når Bjarne Brøndbo var i rommet, humrer han.

Thom Hell spiser hotellfrokost og ser utover bystranda mens han funderer på hvorfor han ikke liker å snakke om seg selv. Foto: Torstein Øen

Foruten vokalisten fra D.D.E. er Inger Lise Rypdal, Lene Nystrøm, OnklP, Silje Nergaard og Jonas Fjeld med rundt bordet i lørdagens tv-sending.— Det var veldig spesielt å høre Inger Lise Rypdal synge «Over you». Hun var jo omtrent Norges første popstjerne. Og jeg må si jeg synes de andre gjorde flere overraskende låtvalg, sier Hell.

Null gråt

De som har håpet på hulking og grining fra Thom Hell i lørdagens program blir dessverre skuffet. I motsetning til mange andre deltagere i programmet klarte han nemlig fint å holde begge øyne tørre, selv om han til en viss grad ble rørt av de andres versjoner.

— Men det jeg legger merke til er at jeg blunker så lenge, sier Hell.

Han har sett gjennom sangframførelsene i programmet, men resten hvor han snakker om seg selv har han unngått. Han kommer ikke til å se det når det går på lufta lørdag kveld heller.

— Programmet sendes midt i konserten med Bjørn Eidsvåg, så det passer helt fint, smiler han.

Følte seg liten

— Da jeg ble med på dette hadde jeg klart å overbevise meg selv om at det kom til å bli gøy. Og det BLE gøy, altså. Jeg klarer bare ikke å tenke at det kan være så interessant å høre meg fortelle om livet mitt. Jeg følte meg litt liten sammen med de andre. Lene Nystrøm har reist verden rundt som stjerne, Inger Lise Rypdal var popstjerne mens Jonas Fjeld har sittet og klimpret på gitaren sammen med Joni Mitchell, sier Hell.

"Det er viktig å føle at det en gjør sjøl er det beste". Foto: Torstein Øen

Han var ingen ivrig seer av «Hver gang vi møtes» før han selv ble med i programmet, og derfor har han blitt litt overrasket over medieoppmerksomheten.— Det sitter faktisk seriøse anmeldere og kaster terning på hver framførelse vi gjør i et feelgoodprogram på tv, sier han hoderystende.

Dødsfornøyd

Etter å ha vært vant til å høste både femmere og seksere for platene sine, har Hell denne gangen opplevd å få kastet treerterninger etter seg.

— Selv er jeg jo dødsfornøyd med mine egne tolkninger. Men jeg forstår jo at jeg må regne med litt tyn når jeg har blitt med på noe så kommersielt som dette, sier Hell.

- Du er ikke så beskjeden når det gjelder musikken din?

— Nei, jeg er ikke beskjeden sånn sett. Det er viktig å føle at det en gjør sjøl er det beste, så kan andre folk mene hva de vil.