Den mexicanske studenten, som søkte asyl i Norge tirsdag, er pågrepet og siktet for hendelsen under nobelseremonien onsdag.

— Politiet gjennomfører onsdag kveld avhør av mannen for å få klarhet i de ulike sidene ved personligheten og hans motiv for å gjennomføre handlingen, opplyser Oslo politidistrikt i en pressemelding.

Ifølge TV 2 reiser studenten for tiden rundt i Europa. På sin Facebook-side hylles han for det som trolig er et politisk stunt, og flere takker ham for motet og tapperheten han viste.

Da han kom opp på podiet, sa han til fredsprisvinner Malala Yousafzai: «Vær så snill, Malala, (...) Mexico». Antakelig viste han til de 43 studentene som trolig ble drept i Mexico i høst, og som har skapt stor politisk uro i landet.

— Ut ifra mine egne erfaringer kan jeg si at det som skjedde på prisutdelingen er en hendelse som absolutt ikke er akseptabel. Dette er en hendelse som med enkle, kjente sikkerhetstiltak absolutt kunne ha vært forhindret, sier administrerende direktør Harald Lilleeide i PSS Securitas til Aftenposten. (©NTB)