Siri Pettersen ble årets skjønnlitteratur-vinner med boken "Evna", som er tredje bind av Ravneringene.

I juryens begrunnelse heter det:

"Med denne boka avslutter Siri Pettersen sin trilogi Ravneringene. Hun har skapt et imponerende fantasy-univers. Ikke minst vil heltinnen Hirka leve lenge hos norske lesere. Pettersen skriver for ungdom, men det er liten tvil om at disse bøkene vil kunne løfte fantasy-sjangeren ut av nerderommene over i et bredt, voksent lesermarked. Evna er en mesterlig avslutning på en historie og et univers som bærer sjangerens kjennetegn, men som også tar opp grunnleggende spørsmål i vårt samfunn som annerledeshet, utstøting, identitet og klasseskille. Det er bare å la seg fascinere av fantasiens muligheter og glede seg over et språk og en dialogform som står fjellstøtt."

Liten tvil om at disse bøkene vil kunne løfte fantasy-sjangeren ut av nerderommene over i et bredt, voksent lesermarked

Agnes-Margrethe Bjorvand. Foto: Foto: UiA

Sakprosa-klassenAgnes-Margrethe Bjorvand og illustratør Lisa Aisato i sakprosa-klassen med verket "Astrid Lindgren".

Her sier juryen følgende:

"Astrid Lindgren er en billedbokbiografi for barn. Boka er en rik vev av Lindgrens livsfortelling, anekdoter, sitater, konsise faktaopplysninger og tiltalende, men også fiksjonsfylte illustrasjoner av Lisa Aisato. Bokas akvareller fanger essensen av Lindgrens fantastiske liv og litterære univers. Både lyse og mer dunkle sider ved Lindgrens liv og virke har fått plass i bokas tekst og bilder. Det hele er på samme tid opplysende, engasjerende, språklig friskt og lett tilgjengelig."

Bokas akvareller fanger essensen av Lindgrens fantastiske liv og litterære univers.

— Verdige vinnere

Arrangementsansvarlig på Kristiansand folkebibliotek, Randi Berge Wandrup, mener det uten tvil er tre meget verdige vinnere som mottok årets litteraturpris.

— Bøkene er gjennomgående kritikerroste av en samlet norsk presse.Siri Pettersens bok, Evna, har blitt en bestselger. Innenfor sjangeren fantacy er det bare de internasjonale bestselgerne som har klart det samme.

Begge forfatterne kommer fra Søgne, mens illustratør Lisa Aisato holder i Østfold, sier Randi Berge Wandrup.