OSLO: — Det er det villeste jeg har vært med på, sier Vemund Thorkildsen (27) til Fædrelandsvennen.

For et par uker siden overtok han leiligheten han kjøpte for 1,1 millioner kroner over takst. Et oppussingsobjekt som var dødsbo etter et eldre ektepar.

Sammen med et par kompiser utforsket han muligheten til å flytte peisen i leiligheten. De løftet av steinplaten på toppen, og lyste ned langs peisrøret.

- Hoppet rundt og hylte

Der fikk kameratene se flere små papirkonvolutter. Da de åpnet dem, oppdaget de at konvoluttene var fullstappet med 500- og 200-lapper.

— Jeg begynte å kaldsvette, og vi bare hoppet rundt og hylte. Jeg tenkte at dette er ting du bare ser på en dårlig amerikansk film, sier Thorkildsen til Dagbladet, som først omtalte saken.

Hans aller første tanke var at han skulle på Syden-tur. I tillegg tenkte han på at han nettopp hadde kjøpt en leilighet 1,1 millioner over takst, oppdaget skader i taket for 200.000 kr, og beregnet å pusse opp for ytterligere 1,5 millioner kroner.

— Men etter fem minutter sank det inn at dette ikke er mine penger. Det var et dødsbo, og alt var testamentert til Kreftforeningen. Derfor er jeg ikke i tvil om at jeg skal donere pengene til dem, sier Thorkildsen.

Ville kolleger

Thorkildsen er oppvokst på Lund, men jobber nå som eiendomsmegler hos Nordvik&Partners i Oslo. Mandag fortalte han sine kolleger om funnet.

- De var helt ville, og begynte å ringe rundt til alle slags medier for å tipse om saken, ler 27-åringen.

Han har allerede ringt Kreftforeningen og gitt dem beskjed, og den ble godt mottatt.

— De to siste ukene har jeg oppbevart dem hjemme, men i ettermiddag blir de overlevert til Kreftforeningen. Det er en utrolig viktig sak de jobber for, sier han.