– Vi kan bekrefte at en nordmann er lettere såret, og at han behandles på sykehus i Tyrkia, sier kommunikasjonsrådgiver Ane H. Lunde til NTB.

Flere tyrkiske medier meldte tirsdag formiddag at turister fra Norge og Tyskland er blant de sårede i eksplosjonen i Sultanahmet i Istanbuls gamleby.

Nyhetsbyrået Dogan rapporterer ifølgeRT.comat en av de sårede utlendingene er fra Tyskland, mens to andre oppgis å være norske. CNN Turk melder ifølge nyhetsbyrået Reuters at det er tyske og norske turister blant de sårede.

En ikke navngitt ansatt i et reisebyrå sier til Reuters at en gruppe turister fra Tyskland var i området da eksplosjonen skjedde, men det er uklart om noen av dem ble såret.

Guvernøren i Istanbul har opplyst at ti personer ble drept og 15 såret i eksplosjonen som rystet det historiske området Sultanahmet, som er et svært populært turistmål. Eksplosjonen skjedde rett ved en trikkeholdeplass. Tyrkisk politi etterforsker hendelsen og prøver å avklare hva slags eksplosiver som ble brukt, heter det fra guvernørens kontor.