Kvinnen har forklart at hun ble passert ni ganger — både gående og på moped - torsdag 5. august 1999 av en mann som oppførte seg påfallende. Senere pekte hun ut den nå 39 år gamle mannen som står tiltalt for Kristin-drapet som mannen hun observerte på moped og til fots.

— Jeg vet ikke hvorfor hun pekte ut meg. Hun sier hun så en mann som var betydelig eldre enn meg, og at det var en mann uten skjegg. Jeg hadde jo skjegg på den tiden, sa 39-åringen da han fortsatte sin forklaring i Borgarting lagmannsrett onsdag formiddag.

Basert på kvinnens forklaring ble det etablert den såkalte Lågendalsmannen-profilen, og laget en fantomtegning basert på hennes beskrivelser. Tegningen ble publisert i mediene.

Tiltalte bekreftet at han var opptatt av tegningen, at flere skal ha ment personen lignet på ham og at han tok en utskrift «til eget bruk» av den.

39-åringen benekter kategorisk at han kjørte mopeden der kvinne hevder å ha sett ham og mener derfor han umulig kan være personen som ble observert. (©NTB)