Kvinnen i 30-årene etterforskes nå i minst sju bedragerisaker, og ofrene har fått massiv mediedekning den siste uken.

Torsdag ble kvinnen pågrepet i en leilighet i Kristiansand. Leiligheten skal tilhøre en mannlig bekjent av kvinnen.

– Kvinnen har vært etterlyst internt i noen dager, ettersom vi har ønsket å avhøre henne om en del nye forhold som har dukket opp. Vi har foreløpig ikke tatt stilling til om hun skal fremstilles for varetektsfengsling, sier etterforskningsleder Jens Martin Reiersølmoen i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

Kvinnen skal ha vært alene da hun ble pågrepet.

– Pågripelsen skjedde uten dramatikk, sier Reiersølmoen.

Han ønsker ikke å si noe om hvordan politiet kom på sporet av kvinnen.

Hun ble torsdag sendt til Arendal politistasjon for avhør.

Krevende sak

Politiet har etterforsket saken i lengre tid. I august ble hun varetektsfengslet i to uker og deretter løslatt. Hun var da siktet i fire saker, blant annet for å ha operert ut en spiral hos en kvinne og for å ha lurt en MS-syk kvinne.

Ifølge fengslingskjennelsen uttalte hun at hun utgav seg for å være lege «grunnet behov for oppmerksomhet».

Senere har saken vokst i omfang. Det er blant annet startet flere Facebook-grupper for å advare mot kvinnen.

Skal ha truet ekskjæreste

Politiet jobbet torsdag med å utforme en oppdatert siktelse mot kvinnen.

– Den siste tiden har politiet mottatt flere anmeldelser og snakket med folk som sier at de skal levere en anmeldelse. Foreløpig har vi ikke helt oversikten over sakene, men det dreier seg om flere tilfeller av bedrageri og ett trussel-tilfelle, sier Reiersølmoen.

Trusselen kvinnen er mistenkt for skal ha blitt rettet mot en 32 år gammel ekskjæreste. 32-åringen har i et intervju med VG fortalt at kvinnen truet ham etter at forholdet tok slutt. Forholdet skal ha tatt slutt da mannen oppdaget at hun ikke var den hun ga seg ut for å være.

Lurte til seg hus

Kvinnen har også tidligere gitt seg ut for å være lege. Hun har dommer på seg tilbake til 2007 for bedrageri, blant annet i forbindelse med kjøp og salg av hunder.

Ifølge VG fikk kvinnen også tillit hos en boligselger og vant en budrunde på en luksusbolig til 20 millioner kroner. Hun var i virkeligheten blakk og uten jobb. Denne saken er nå en del av politiets sak mot henne.