Obama sa onsdag at USA understreker overfor Kina at industrispionasje via nettet blir ansett som «en aggressiv handling». Obama ønsker et internasjonalt rammeverk som hindrer internett fra å bli «væpnet», som han kaller det.

I en kommentar torsdag uttaler Kinas viseutenriksminister Zheng Zeguang at tanken om internasjonale retningslinjer er god.

— Vi kan og vi bør samarbeide, sier han, med henvisning til at Beijing og Washington står overfor «felles utfordringer». Derfor er det «spesielt viktig at de to sidene skaper mer gjensidig tillit og samarbeid i cyberrommet», legger han til.

— Samtidig er den kinesiske regjeringen opptatt av å beskytte sine egne interesser i cyberrommet og er hardnakket imot enhver form for uttalelser eller utspill som skader Kinas interesser, sier Zheng.

Amerikanske tjenestemenn uttalte i forrige uke at USA vurderer sanksjoner mot både russiske og kinesiske personer og selskaper for nettangrep mot amerikanske kommersielle mål. Men det vil bli sett på som en diplomatisk blunder å skulle innføre sanksjoner overfor Kina før president Xi Jinping besøk i Washington i neste uke, påpeker en tjenestemann i Det hvite hus. (©NTB) (©NTB)