Leif Westgård var ute og fisket da han gjorde det noe spesielle funnet for cirka 14 dager siden. Ved Børrevågskilen på Dvergsnes i Kristiansand oppdaget han en småflekket rødhai. En hai som Westgård i løpet av sin «fiskekarriere» aldri før har fått på kroken, eller sett på land.

— Aldri vært i nærheten av å få den på kroken

Leif Westgård fra Kristiansand har aldri før fått en slik hai på kroken. Foto: Privat

— Jeg har fisket mye, men jeg har aldri vært i nærheten av å se den eller få den på kroken. Derfor tenkte jeg at det var litt merkelig, sier han til Fædrelandsvennen.Haien lå og fløyt i vannkanten.

— Jeg kunne se at den var død, men den hadde ingen synlige skader, forteller Westgård.

Datteren viste den til klassekamerater

En som synes haifunnet var spesielt spennende, var Westgårds åtte år gamle datter.

En småflekket rødhai dukket opp i vannkanten ved Børrevågskilen på Dvergsnes i Kristiansand da hobbyfisker Leif Westgård var ute og fisket i nærheten. Haien, som var død, ble tatt med hjem til familien og ble til og med vist fram på skolen til Westgårds åtte år gamle datter. Foto: Leif Westgård

— Hun tok den faktisk med seg på skolen dagen etter for å vise den fram til klassekameratene. Hun har slike påfunn av og til, sier han og ler.- Klassekameratene synes det var veldig spennende. Det er ikke så ofte de får muligheten til stifte bekjentskap med noe så eksotisk, sier han.

— Og hva gjorde du med haien etter det?

— Vi måtte dessverre bare kaste den.

Satt seg trolig fast i garn

Fiskeentusiast og blogger, Asgeir Alvestad fra Lillesand har selv fanget flere småflekkete rødhaier, deriblant i Lillesand. Men de er sjeldne å få på kroken.

— Skal du få den i garn, bør du helst fange den om natten. Da er den lettest å få på kroken, sier han.

Alvestad tror haien som Leif Westgård fant mest sannsynlig har satt seg fast i et garn, og at når den endelig kom seg løs så døde den av oksygenmangel.

Fiskeekspert Asgeir Alvestad sier haien som ble funnet i vannkanten på Dvergsnes i Kristiansand er sjelden å få på krok. Foto: PRIVAT

— Haien må svømme for å puste. Jeg tror det er 90 prosent sikkert at haien har satt seg fast i et garn og blitt værende der for lenge. Når den til slutt kom seg løs hadde det gått for lang tid.Westgård sier at haien ble målt til cirka 68 centimeter lang og at den veide rundt 1,2 kilo.

Stort større enn dette blir ikke denne haien, ifølge Alvestad.

I helga ble det gjort et annet uvanlig funn på Sørlandet da en tiarmet blekksprut dukket opp i Laksevika på Flekkerøy.