27. mai er det premiere på Orangutanga. Her er Knut Nærum, Kjell Hjelmerud og Rune Andersen på scenen. Foto: Reidar Kollstad.
Knut Nærum parodierer Kildens avtroppende direktør, Bentein Baardson. Foto: Reidar Kollstad
Sigrid Bjørnaali under pressevisningen av Orangutanga. Foto: Reidar Kollstad
Rune Andersen som Mikkel Rev. Foto: Reidar Kollstad

— Det er helt fabelaktig. Det er rart at det er 19 år siden sist vi sto på scenen sammen. Det er sånn med gode venner, den tiden som har gått i mellom spiller egentlig ikke så stor rolle. Det var bare klikk med én gang, sier Rune Andersen om gjensynet med Tangakavalerene.

27. mai er det premiere på Orangutanga. Her er Knut Nærum, Kjell Hjelmerud og Rune Andersen på scenen. Foto: Reidar Kollstad.

Steven van Zandt

— Det er morsomt. Vi har snakket om dette i 19 år, men har aldri turt å gutse før Kilden ba oss om å komme sammen igjen, legger Knut Nærum til.

Det er noen tusen mennesker som så oss for 20 år siden og syntes vi var brukbart morsomme den gangen. Fredag var det pressevisning for Tangakavalerenes nye forestilling «Orangutanga». Her kunne vi blant annet se Knut Nærum imitere Kildens direktør Bentein Baardson, og det ble et underlig møte mellom Hakkebakkeskogen og Lilyhammer. All tekst og musikk til forestillingen er nyskrevet.

- Det blir ikke gjensyn med de gamle sketsjene, men med noen av typene. Jeg tror at det aller meste er morsomt, og det som ikke er morsomt kommer til å være rart, sier Knut Nærum.

Onsdag 27. mai er det premiere på forestillingen. Allerede er de ni første forestillingene utsolgt. Så langt er det solgt over 5100 billetter.

Knut Nærum parodierer Kildens avtroppende direktør, Bentein Baardson. Foto: Reidar Kollstad

— Det er ganske vågalt av de som kjøper billetter. Jeg pleier å vente til jeg har lest anmeldelsen, sier Nærum om billettsalget, og sier så litt mer seriøst:

Sigrid Bjørnaali under pressevisningen av Orangutanga. Foto: Reidar Kollstad

— Jeg tror det finnes en viss interesse der ute, for det er noen tusen mennesker som så oss for 20 år siden og syntes vi var brukbart morsomme den gangen. Også er det sikkert noen yngre som lurer på hva den greia handlet om.

- Skummelt

Mens Knut Nærum og Rune Andersen har vært mye foran kamera og på scenen de siste årene, så er historien en annen for Sigrid Bjørnaali som har jobbet som lærer og for Kjell Hjelmerud som har jobbet i Kildens administrasjon de siste årene:

- Det er kjempeskummelt. Jeg har ikke stått på en scene på 19 år. Og å gjøre dette på egen arbeidsplass er spesielt, sier Hjelmerud.

— Jeg har måttet forberede meg mentalt på bare å tørre tanken på å stå på scenen, sier Bjørnaali.

Likevel er følelsen stort sett god i forkant av premieren:

— Det er fine nerver som pirrer litt, sier Sigrid Bjørnaali.

— Jeg har en så god følelse at jeg nesten blir litt bekymret. Normalt sett pleier jeg å være så redd at jeg nesten ikke klarer å snakke. Nå før premieren føler jeg at vi drar nytte av den felles erfaringen vår, selv om det er lenge siden sist vi jobbet sammen, sier Rune Andersen.

Rune Andersen som Mikkel Rev. Foto: Reidar Kollstad

Tangadekor

Da Tangakavalerene sist underholdt publikum i Kristiansand, skjedde det på Pool Town og Vaskeriet i perioden 1987 til 1996. Noe av den stemningen ønsker Tangakavalerene å ta med seg til Kilden. Derfor er det plassert bord og stoler foran scenen, og taket er dekorert med paraplyer, lamper og plastkanner.

— Det er dekorert i Tangakavalerenes ånd. Her er det historie i både tak og vegger, sier Rune Andersen.

Og Tangakavalerene, de synes at det er gøy å være gjenforent:

— Det er ekstremt stas å være de samme ni som vi var for 19 år siden - fire musikere, fire skuespillere og Ole-Bernt Kristoffersen med regi, sier Knut Nærum.