— Dessverre vingler Venstre nok en gang og opptrer illojalt mot regjeringen som prøver å finne et kompromiss i saken, sier Frps arbeidspolitiske talsmann Erlend Wiborg til Dagens Næringsliv.

Venstre sa tirsdag nei til regjeringens høringsforslag om søndagsåpne butikker, og ingen av alternativene har dermed flertall på Stortinget. Det faller både Høyre og Frp tungt for brystet.

Den ene modellen for søndagshandel slår enkelt og greit fast at butikker som ønsker det, kan holde åpent på søndager. Den andre tar til orde for at kommunene skal avgjøre.

— Jeg føler hun nærmest leter etter noe å være uenig i, antakelig for å posisjonere seg mot en forhandling, sier stortingsrepresentant Henrik Asheim (H) om Venstre-leder Trine Skei Grande.

Selv sier Grande til NRK at Frp umulig kan ha satt seg inn i Venstres partiprogram. Til Dagens Næringsliv sier hun at de ikke er enige i noen av de to forslagene fra regjeringen, noe de ville sagt klart ifra om dersom høringsforslaget hadde blitt sendt til dem. (©NTB)