Stena Jutlandica, som går i trafikk mellom Frederikshavn og Göteborg, fikk hull i skroget under sammenstøtet og tok inn vann. Ferja kunne likevel gå til kai for egen maskin. Tankbåten ankret opp i påvente av dagslys for å undersøke skadene.

– Det er ikke meldt om personskader, sier Jesper Bäckstedt i den svenske kystvakten.

To taubåter og et lensefartøy var i morgentimene på plass ved tankbåten, men det er ikke meldt om utslipp.

Lå og sov

Mange av passasjerene om bord i Stena Jutlandica lå og sov da kollisjonen skjedde i halv tretiden natt til søndag.

– Det ble uro da folk våknet av kollisjonen. Noen barn begynte å gråte og deretter gikk det en god stund før vi fikk beskjed om at et annet fartøy hadde støtt inn i oss akterut, forteller en passasjer tilAftonbladet.

Stort hull

En drøy halvtime etter at ferja ble truffet av tankbåten, la den til kai med et flere meter stort hull i akterenden.

– Hullet var veldig stort, flere meter bredt. Man ser rett inn på bildekket. Dette kunne ha endt i en katastrofe, sier et øyenvitne på kaien til Aftonbladet.

Stena Lines informasjonsansvarlige Jesper Waltersson sier at verken ferja eller passasjerene var i fare som følge av sammenstøtet.

Aldri i fare

– De tok inn vann, men aldri så mye at det var alvorlig fare. Situasjonen er under kontroll og det foreligger ingen informasjon om skader på passasjerene, sier Waltersson.

Årsaken til sammenstøtet utenfor Göteborg er ikke kjent.

– Dette blir nå utredet og vi kan ikke kommentere det nærmere. Straks det blir lyst sender vi ut et fly for å se om det har lekket noe ut i vannet. Tankbåten var fullastet med bensin, sier John Månsson i Kustbevakningen til Aftonbladet. (©NTB)