Spenningen i området har steget sterkt den siste tiden, særlig i forbindelse med konflikten rundt al-Aqsa-moskeen, som ligger på stedet jødene kaller Tempelhøyden.

Etter planen skulle Netanyahu ha besøkt Tyskland torsdag. Avlysningen kommer etter flere nye voldsepisoder. En palestiner ble skutt og drept etter å ha knivstukket en israelsk soldat sør i Israel. I Øst-Jerusalem knivstakk en ung palestinsk kvinne en israelsk mann, før mannen trakk våpen og skjøt og såret henne alvorlig.

Senere på dagen ble en jødisk mann knivstukket og såret på et kjøpesenter utenfor Tel Aviv. Her ble den antatte gjerningsmannen raskt pågrepet, opplyser politiet og lokale medier.

Fire israelere er drept i knivangrep i Jerusalem og skyteepisoder på den okkuperte Vestbredden siden torsdag forrige uke. To palestinere er skutt og drept og et større antall såret i sammenstøt med sikkerhetsstyrker.

Onsdag kom det også meldinger om at personer som antas å være israelske sikkerhetsstyrker maskert som palestinske demonstranter, skjøt og såret tre palestinske steinkastere i en hendelse utenfor Ramallah. Tilstanden skal være alvorlig for en av de tre. (©NTB)