Ritualet fant sted i minst tre landsbyer i provinsen Pampanga, som ligger 70 kilometer nord for Manila, og blir regnet som høydepunktet under landets påskefeiring. Mer enn 85 prosent av innbyggerne på Filippinene er katolikker.

En dansk stuntmann og TV-programleder var blant dusinet menn som ble naglet til korset i San Pedro Cutud, som er hovedstedet for korsfestelser. Lasse Sprang Olsen smilte og bokset i lufta av glede etter å ha blitt ferdig med sin korsfestelse.

Tradisjonen med korsfestelser, som startet i 1962, faller imidlertid ikke i god jord hos Den katolske kirken. Erkebiskop Socrates Villages, leder av de katolske biskopene på Filippinene, har uttalt at troende bør avstå fra å delta i ritualene dersom de utelukkende ønsker å vise seg fram.

— Dersom de gjør dette for at folk skal ta bilder med dem eller for å bli populære, ender dette som en spirituell forfengelighet, sa Villages og la til:

— Vi har blitt lært at det ikke er nødvendig å påføre seg selv lemlestelse når Jesus allerede har gjort det på vegne av alle oss. (©NTB)