— Min gamle mor som gikk tur med hunden min mens jeg var på arbeid, måtte slåss mot den aggressive schæferen for redde livet til «Shira». Heldigvis kom andre til og hjalp mamma med å få hunden til dyrehospitalet. Der ble det konstatert at hele ryggen på den lille hunden vår var revet opp og det ene øret delvis bitt av, sier kvinnen som eier den 3,4 kilo lille hunden av rasen pomeranian.

Til tross for et avbitt øre, har Shira kommet seg etter angrepet 7. september i fjor i utkanten av Arendal sentrum. Veterinæren måtte sy et 25 centimeter langt rift over hundens rygg. Et annet bitt var 8 centimeter langt og 3 centimeter dypt. Veterinærregningen kom på 17.000 kroner.

- Gikk ofte løs

— I ettertid har jeg hørt at flere naboer hadde reagert på at schæferen ofte gikk løs. Jeg er ikke sint på hunden, men på den eller de som ikke passet på den, sier kvinnen som eier Shira.

Hun forteller at også moren hennes skadet seg i en finger og i et kne i basketaket med schæferen. Moren har også vært redd for å gå tur med hunden etter hendelsen.

Tyveritiltalt

24-åringen står også tiltalt for å ha stjålet varer og kontanter for i overkant av 30.000 kroner fra sin tidligere arbeidsgiver.